När Kantar SIFOs idag presenterade sin senaste lyssnarmätning för radiolyssnandet i de lokala sändningsområdena (CATI-SIFO II 2017) så visade den att RIX FM går förbi Sveriges Radios P3 i daglig räckvidd i Stockholm.

RIX FM i Stockholm är sedan tidigare den kommersiella kanal i Sverige som har flest lyssnare på sin lokala marknad, men nu ökar också kanalen på många andra lokala orter runt om i landet. Enligt den senaste lyssnarmätningen så är RIX FM den största kommersiella kanalen på 16 av de 21 marknader de sänder på (HN-A).

MTGs Lugna Favoriter ökar i både Stockholm och Göteborg och är nu den näst största kanalen i veckolyssnande i Stockholm. Bandit Rock bibehåller alltjämt sin ställning som största rockstation i kampen om Stockholms rocklyssnare.

Totalt sett har MTGs marknadsandel i P4-område Stockholm ökat från 53% till 58% jämfört med samma period föregående år och de nystartade stationerna STAR FM och Power Hit Radio förväntas fortsätta växa ytterligare. Båda ökade i både dags- och veckoräckvidd enligt denna mätning.

”Det är fantastiskt kul att se RIX FM gå förbi P3 igen samtidigt som våra andra kanaler växer. Det känns som ett fint betyg från lyssnarna och en viktig indikation på att vi är på rätt väg. Nu hoppas vi på nationella tillstånd 2018 så att vi på riktigt kan börja konkurrera med Sveriges Radio i hela landet.” säger Christer Modig, Verksamhetschef Radio på MTG Sverige.