Barncancerfondens insamlingsinitiativ Give Hope gör för första gången radioreklam för att nå fler givare. Till sin hjälp har de Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och Sofia Wistam, från Kanal 5:s Sofias Änglar.

– Budskapet med vår radioreklam är att om du ger bort en present eller julklapp från Give Hope så kan det inte bli fel. Med våra presenter gör du både en vän glad och är med i vår kamp att utrota barncancer, säger Jessica Runemark, projektansvarig för Give Hope på Barncancerfonden i en kommentar.

– Genom mitt arbete med Sofias Änglar blir jag hela tiden påmind om hur viktigt det är att inte ge upp. I de mörkaste stunder kan förändringen komma. Hoppet är så viktigt. Ett enkelt sätt att stötta forskningen och samtidigt lösa julklappsproblemen är att gå in på givehope.se. Själv älskar jag halsbandet med den lilla kulan, säger Sofia Wistam i en kommentar.

Programledarna berättar i radiospottarna vilken som är den knäppaste present de har gett bort. Fem radiospottar kommer att gå i Mix Megapol med start den 1 december. 



Barncancerfonden lanserade 2011 insamlingsinitiativet Give Hope för att stärka relationen med yngre givare och för att göra det möjligt att stödja på flera olika sätt. Give Hope har tillsammans med ett flertal företag tagit fram produkter där en del av summan går till kampen mot barncancer.

– Give Hope samarbetar sedan tidigare med Kanal 5 och tv-programmet Sofias Änglar. Att vi får hjälp av programledarna i vår radioreklam känns som en väldigt rolig utveckling på vårt samarbete, säger Jessica Runemark projektansvarig för Give Hope på Barncancerfonden.